Chef Arena s Janem Fabini
17. 1. 2024
První díl podcastu Chef Arena v roce 2024 je tady! Tentokrát hostem není kuchař, ale trošku netradičně Jan Fabini, zakladatel firmy Fabini, která vyrábí a prodává nerezové nádobí. K umění šéfkuchařů má však velmi blízko, jeho výrobky testuje a používá např. Zdeněk Pohlreich, Kristina Nemčková nebo Oldřich Sahajdák. Jak se svým byznysem začínal? S jakým problémem se potýkal u prvních výrobků? A proč je podle něj tak důležitý vztah se zákazníky? Poslechněte si celou epizodu.
První díl podcastu Chef Arena v roce 2024 je tady! Tentokrát hostem není kuchař, ale trošku netradičně Jan Fabini, zakladatel firmy Fabini, která vyrábí a prodává nerezové nádobí. K umění šéfkuchařů má však velmi blízko, jeho výrobky testuje a používá např. Zdeněk Pohlreich, Kristina Nemčková nebo Oldřich Sahajdák. Jak se svým byznysem začínal? S jakým problémem se potýkal u prvních výrobků? A proč je podle něj tak důležitý vztah se zákazníky? Poslechněte si celou epizodu.
61 minut
61 minut
Chef Aréna na Hitrádiu
- 22. 11. 2024Chef Arena s Adamem MatuškouV této epizodě moderátor Karel Šimůnek přivítal Adama Matušku, sládka a zakladatele pivovaru Matuška. Diskutovali o jeho podnikání a o tom, jak vznikl koncept hospod „Dva kohouti“. Adam sdílí svůj přístup k pivovarnictví, výzvy spojené s tvorbou originálních konceptů a důležitost spolupráce s partnery, jako je Ambiente. Hovoří také o filozofii značky a vysvětluje, jak za každým detailem stojí promyšlené rozhodnutí – od designu sklenic až po způsob čepování. Nechybí ani příběhy z osobního i profesního života, které ukazují jeho vášeň pro kvalitu a inovace.60 minut
- 13. 11. 2024Chef Arena s Filipem TöpferemV tomto dílu Chef Arény přivítal Karel Šimůnek Filipa Töpfera, známého jako „Husí král,“ který se v gastronomii pohybuje s vášní a netradičním humorem. Filip sdílí příběh svého podnikání – od prvních prodejů husích jater na trzích až po dnešní široký sortiment kvalitní drůbeže a dalších potravin. Společně diskutují o výzvách, se kterými se setkal, o tvrdé práci, která mu pomohla dosáhnout úspěchu a o jeho přístupu k zákazníkům. Filip také prozradí, jak dělá marketing trochu jinak – vztah se zákazníky si buduje neformální a zábavnou cestou.55 minut
- 6. 11. 2024Chef Arena s Danielem BurešemV novém dílu Chef Arény se moderátor Karel Šimůnek potkal v pivovaru Římská s Danielem Burešem, který se podělil o své zkušenosti z kuchařského prostředí - od natáčení soutěže Hell’s Kitchen až po výzvy šéfkuchaře. Jak se k soutěži dostal a jak ho nakopla k větší kreativitě? A co ho vedlo k tomu, aby se stal šéfkuchařem ve známé pražské restauraci Zátiší? Dozvíte se také, proč je podle něj důležité mít v ášeň pro řemeslo, udržovat disciplínu a jak podporuje mladé kuchaře. Poslechněte si novou epizodu.48 minut
- 23. 10. 2024Chef Arena s Martinem ŠtanglemV této epizodě Chef Areny si Karel Šimůnek pozval Martina Štangla, šéfkuchaře restaurace Štangl. Rozhovor o tom, jaké je vedení podniku, který nese vaše jméno a jaký je význam lokálních surovin a spolupráce s farmáři. Jak se vyvíjela Martinova filozofie o vaření a co podle něj lidi na restauracích nejvíce láká? Poslechněte si celou epizodu.72 minut
- 16. 10. 2024Chef Arena se Zdeňkem KřížkemV této epizodě Chef Arény přivítá moderátor Karel Šimůnek Zdeňka Křížka, bývalého šéfkuchaře hotelů Mandarin a Boscolo, který se nyní věnuje otevírání nových podniků. Jaké jsou jeho zkušenosti z působení v luxusních hotelech a restauracích? Jak a proč se rozhodl vydat na vlastní cestu. A jak těžké je najít talentované zaměstnance? V rozhovoru se také dozvíte, jaké výzvy s sebou přináší provoz vlastních restaurací.77 minut
- 9. 10. 2024Chef Aréna s Vladimírem VaníčkemŠéfkuchař restaurace Mlýnec, která patří do skupiny Zátiší Group, Vladimír Vaníček byl hostem Karla Šimůnka v podcastu Chef Aréna. Jakým výzvám čelí šéfkuchař v renomované restauraci umístěné přímo u Karlova mostu? Jak se vypořádává s každodenní rutinou v kuchyni? A jak se změnilo kuchařské řemeslo a proč je tak důležitá týmová práce.Pokud vás zajímá svět vysoké gastronomie a chcete nahlédnout do zákulisí jedné z nejznámějších restaurací v Praze, tato epizoda je přesně pro vás!67 minut
- 4. 10. 2024Chef Aréna se Zuzanou SoudkovouV této epizodě Chef Arény si moderátor Karel Šimůnek pozval mladou naději české gastronomie Zuzanu Soudkovou, která ve svých 22 letech pracuje jako sous-chef v olomoucké restauraci Long Story Short. Co ji na kuchařině nejvíc baví, jaké jsou její vzory a jak zvládá pracovní tlak? Jaké byly její první krůčky v gastronomii a jakým výzvám musela čelit? Dozvíte se také, co ji na kuchařině nejvíce baví, jaké jsou její vzory a že jejím snem je mít jednou vlastní bistro s lokálními surovinami.51 minut
- 22. 8. 2024Chef Arena s Alba HořoviceV dnešním díle podcastu se dozvíte o fungování české firmy s dlouholetou tradicí ve výrobě profesionálních kuchyňských spotřebičů, dorazil k nám totiž obchodní ředitel Alba Hořovice Jaroslav Černý. Jak vypadá předchůdce dnešních sporáku, tzv. sporokrb? Jaký výrobek a proč dodává firma do věznic? A jsou Češi patrioti, kteří umí být hrdí na tradiční české značky? Poslechněte si celý dnešní díl.42 minut
- 22. 7. 2024Chef Arena s Adamem RůžičkouHostem Karla Šimůnka v dnešní epizodě podcastu Poslouchej mě je spolumajitel společnosti Objednáme s.r.o. Adam Růžička. Jak došel k nápadu vytvořit pokladní a objednávkový systém pro menší restaurace, které na rozvoz jídla nechtějí využít velké portály? A v čem je pro tyto restaurace jeho sytém výhodnější? Jaká je jeho osobní zkušenost s prací v gastronomii? Poslechněte si dnešní epizodu.47 minut
- 8. 7. 2024Chef Arena s Marcelem JinochemHostem dnešní epizody je Marcel Jinoch – člověk, který podle svých slov opustil dream job v New Yorku, aby mohl své zkušenosti z Manhattanu přenést do Prahy. Jak se od původní práce v marketing dostal k barmanství? A proč se rozhodl s novým oborem bez předchozích zkušeností začínat v Americe? Jak prožíval covid v Americe? A jak a kde se aktuálně snaží zlepšit kulturu pití v České republice? Poslechněte si celý díl.67 minut