Danone podcast - o dětské imunitě s MUDr. Janem Boženským, primářem dětského oddělení Vítkovické nemocnice a předsedou správní rady Nadačního fondu 1000 dní do života. | Hitrádio Zóna lásky
Logo Hitrádio Zóna lásky

Hitrádio Zóna lásky

Největší hity o lásce

Danone podcast - o dětské imunitě s MUDr. Janem Boženským, primářem dětského oddělení Vítkovické nemocnice a předsedou správní rady Nadačního fondu 1000 dní do života.

Danone podcast - o dětské imunitě s MUDr. Janem Boženským, primářem dětského oddělení Vítkovické nemocnice a předsedou správní rady Nadačního fondu 1000 dní do života.
16. 10. 2024
Bonusový díl Snídaně šampionů v podobě Danone podcastu, ve kterém se zaměřujeme na podporu zdraví pomocí výživy.  V aktuální epizodě se dozvíte: Jak se vyvíjí imunitní systém dítěte v prvních 1000 dnech života a jaké klíčové faktory ovlivňují jeho vývoj? Jaké jsou hlavní stravovací nedostatky u dětí, které mohou ovlivnit jejich imunitu? Jak mohou časté infekce a nemoci v raném dětství ovlivnit dlouhodobý vývoj imunitního systému a hmotnosti dítěte? Jak mohou rodiče posílit imunitu malých dětí, zejména okolo jednoho roku, před návratem do kolektivních aktivit po prázdninách? Jakou roli hraje příjem železa ve vývoji imunitního systému malých dětí a které potraviny nejvíce přispívají k dostatečnému příjmu železa v tomto věku? Jak mohou rodiče lépe monitorovat a hodnotit stravovací návyky svých dětí, aby podpořili jejich imunitní systém během raného dětství? Jakou roli hraje vitamín D v podpoře imunity a jaké jsou jeho dobré zdroje pro malé děti? Jak návrat dětí do škol a školek na podzim ovlivňuje jejich imunitní systém a co mohou rodiče udělat pro její podporu? Proč je důležité v podzimních měsících zvýšit příjem vitamínů, jako je vitamín D a C, a jakou roli hrají v boji proti infekcím? Jak mohou probiotika, přispět ke zdravému střevnímu mikrobiomu a podpoře imunitního systému dětí? Jaké jednoduché návyky mohou rodiče zavést, aby posílili imunitu svých dětí během chladné a chřipkové sezóny? Víc informací o projektu Nutricheq najdete zde: NutriCHEQ | 1000 dní (1000dni.cz)
27 minut

Snídaně Šampionů