Chef Aréna na Hitrádiu
Celkem 25 epizod
Chef Arena s Martinem Žídkem
![Chef Arena s Martinem Žídkem](https://www.omnycontent.com/d/clips/e206b4eb-8cae-45a7-bb2b-b02d00c4a986/f22f094b-a037-4421-86ed-b07400ba92de/496743a3-61da-4bfc-9275-b0c7008c8c02/image.jpg?t=1701074098&size=small)
27. 11. 2023
Dnes si Karel Šimůnek do nové epizody Chef Areny nepozval kuchaře, ale člověka, který má ke gastronomii ve svém povolání velmi blízko. Jeho hostem je generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV Martin Žídek. Jaké byly jeho začátky v hotelu Hilton? Jaké zkušenosti nasbíral při studiu v Austrálii? A proč jeho dcera studuje hotelovou školu v zahraničí? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu.
Dnes si Karel Šimůnek do nové epizody Chef Areny nepozval kuchaře, ale člověka, který má ke gastronomii ve svém povolání velmi blízko. Jeho hostem je generální ředitel hotelu NH Collection Prague Carlo IV Martin Žídek. Jaké byly jeho začátky v hotelu Hilton? Jaké zkušenosti nasbíral při studiu v Austrálii? A proč jeho dcera studuje hotelovou školu v zahraničí? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu.
68 minut
Další epizody
- 22. 7. 2024Chef Arena s Adamem RůžičkouHostem Karla Šimůnka v dnešní epizodě podcastu Poslouchej mě je spolumajitel společnosti Objednáme s.r.o. Adam Růžička. Jak došel k nápadu vytvořit pokladní a objednávkový systém pro menší restaurace, které na rozvoz jídla nechtějí využít velké portály? A v čem je pro tyto restaurace jeho sytém výhodnější? Jaká je jeho osobní zkušenost s prací v gastronomii? Poslechněte si dnešní epizodu.47 minut
- 8. 7. 2024Chef Arena s Marcelem JinochemHostem dnešní epizody je Marcel Jinoch – člověk, který podle svých slov opustil dream job v New Yorku, aby mohl své zkušenosti z Manhattanu přenést do Prahy. Jak se od původní práce v marketing dostal k barmanství? A proč se rozhodl s novým oborem bez předchozích zkušeností začínat v Americe? Jak prožíval covid v Americe? A jak a kde se aktuálně snaží zlepšit kulturu pití v České republice? Poslechněte si celý díl.67 minut
- 24. 6. 2024Chef Arena s Hibi RamadanV dnešním díle Chef Areny nakoukneme pod pokličku arabské kuchyně. Hostem je totiž majitelka arabského Prostě bistra v Plzni Hibi Ramadan, kterou můžete mimo jiné znát i z televizní soutěže MasterChef. Jaká byla její cesta k vaření? A kdy přišel nápad, otevřít si arabské bistro v Čechách, kde se snaží lidi přesvědčit, že arabská kuchyně se nerovná jen kebab. A jak má vypadat správný hummus? Poslechněte si celou dnešní epizodu.54 minut
- 10. 6. 2024Chef Arena s Pavlem BrožemHostem další epizody podcastu Chef Arena je šéfkuchař restaurace Seasons v hotelu Hilton Prague Pavel Brož. S Karlem Šimůnkem si povídali o tom, jaká byla jeho cesta ke kariéře kuchaře, jaké všechny země procestoval a jak ho jeho cestovatelské zkušenosti ovlivnili. Řeč přišla také na chléb, který je Pavlovým mistrovským dílem. Jaký chléb se peče v Anglii? Jak se v Hiltonu snaží přispět k udržitelnosti a jak zacházejí se sezónními surovinami?62 minut
- 16. 5. 2024Chef Arena se Zdeňkem StřížkemDnešním hostem Karla Šimůnka je kuchař a pořadatel Burgerfestu Zdeněk Střížek. Proč jsou burgery poslední roky takovým fenoménem? Jak se z fastfoodového pokrmu stala gurmánská věc? A jak se dá v tomto ohledu pracovat s nastupující generací, ve které je spousta vegetariánů a veganů? O tom, jak má vypadat správný burger a jak se dělá catering na hudebním festivalu je dnešní díl podcastu Chef Arena.61 minut
- 29. 4. 2024Chef Arena s Adrianou HromadovouV dnešní epizodě podcastu Chef Arena usedne za mikrofon společně s Karlem Šimůnkem skvělá cukrářka Adriana Hromadová. Jak začala její cukrářská kariéra ve Skotsku? Jak vypadal její dezert, který obsahuje pramen z Mariánských lázní? A jak složité je v Česku uživit se cukrařinou? Poslechněte si celý rozhovor.37 minut
- 15. 4. 2024Chef Arena s Markem FichtneremHostem dnešní epizody podcastu Chef Arena je šéfkuchař restaurace Červený Jelen a také prezident Bocuse d´Or Akademie pro Českou republiku – nejprestižnější kuchařské soutěže na světě. A právě ta byla hlavním tématem rozhovoru. Jak taková soutěž probíhá a jak vypadají přípravy na ní? Co vše může vítězi přinést výhra v národním kole nebo dokonce úspěch v mezinárodním finále?43 minut
- 11. 3. 2024Chef Arena s Ari MunandaremV dnešním díle do Chef Areny zavítal host, který je původem až z daleké Indonésie – Ari Munandar. V Česku žije už 27 let a je šéfkuchařem v SaSaZu, jedné z nejlepších asijských restaurací v Praze. Jak se dostal do Prahy? Jaké typicky české jídlo si nejvíce oblíbil? A kde v Praze můžete ochutnat autentickou indonéskou kuchyni? Poslechněte si celý díl podcastu Chef Arena.56 minut
- 4. 3. 2024Chef Arena s Radkem DavidemDnešní host není v Chef Areně žádným nováčkem. Radek David je známý šéfkuchař, který vedl několik restaurací – mnozí z vás určitě znají např. La Veranda nebo Babiččina zahrada. Naposledy působil jako kreativní šéfkuchař ve společnosti Aramark, která se zabývá firemním stravováním. Má za sebou i několik úspěchů - ten nejnovější pochází z Kuchařské olympiády ve Stuttgartu. Jak taková soutěž vypadá a v jakých kategoriích se soutěží? A proč je podle něj česká gastronomie stále nedoceněná? Poslechněte si celou epizodu.75 minut
- 26. 2. 2024Chef Arena s Josefem PinduremŠéfkuchař Josef Pindur je jednou z nejvýraznějších osobností současné gastronomie. Vařil pro Beyoncé a Jay-Z, Paris Hilton nebo Snoop Dogga a v roce 2022 se mu jako 3. českému kuchaři podařilo obhájit Michelinskou hvězdu v alsaské restauraci Maison Kieny. Relativně brzy poté ale pozici michelinského šéfkuchaře opustil. Jaké jsou teď jeho plány do budoucna? Co ho štve na současné gastronomii? A jaká česká restaurace ho za poslední dobu nejvíce oslovila? Poslechněte si celý podcast Karla Šimůnka s hostem Josefem Pindurem.70 minut