ChefArena s Davidem Málkem
13. 11. 2023
Dnes si Karel Šimůnek přizval k mikrofonu úspěšného šéfkuchaře Davida Málka, který patří mezi elitu současné světové gastronomie. Jaká byla jeho cesta do první Michelinem oceněné restaurace na Islandu? Jak tam funguje rovnováha mezi pracovním a osobním životem? A jak je na tom v současnosti islandská gastronomie? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu podcastu Chef Arena.
Dnes si Karel Šimůnek přizval k mikrofonu úspěšného šéfkuchaře Davida Málka, který patří mezi elitu současné světové gastronomie. Jaká byla jeho cesta do první Michelinem oceněné restaurace na Islandu? Jak tam funguje rovnováha mezi pracovním a osobním životem? A jak je na tom v současnosti islandská gastronomie? To se dozvíte při poslechu dnešního dílu podcastu Chef Arena.
79 minut
79 minut
Chef Aréna na Hitrádiu
- 13. 11. 2024Chef Arena s Filipem TöpferemV tomto dílu Chef Arény přivítal Karel Šimůnek Filipa Töpfera, známého jako „Husí král,“ který se v gastronomii pohybuje s vášní a netradičním humorem. Filip sdílí příběh svého podnikání – od prvních prodejů husích jater na trzích až po dnešní široký sortiment kvalitní drůbeže a dalších potravin. Společně diskutují o výzvách, se kterými se setkal, o tvrdé práci, která mu pomohla dosáhnout úspěchu a o jeho přístupu k zákazníkům. Filip také prozradí, jak dělá marketing trochu jinak – vztah se zákazníky si buduje neformální a zábavnou cestou.55 minut
- 6. 11. 2024Chef Arena s Danielem BurešemV novém dílu Chef Arény se moderátor Karel Šimůnek potkal v pivovaru Římská s Danielem Burešem, který se podělil o své zkušenosti z kuchařského prostředí - od natáčení soutěže Hell’s Kitchen až po výzvy šéfkuchaře. Jak se k soutěži dostal a jak ho nakopla k větší kreativitě? A co ho vedlo k tomu, aby se stal šéfkuchařem ve známé pražské restauraci Zátiší? Dozvíte se také, proč je podle něj důležité mít vášeň pro řemeslo, udržovat disciplínu a jak podporuje mladé kuchaře. Poslechněte si novou epizodu.48 minut
- 23. 10. 2024Chef Arena s Martinem ŠtanglemV této epizodě Chef Areny si Karel Šimůnek pozval Martina Štangla, šéfkuchaře restaurace Štangl. Rozhovor o tom, jaké je vedení podniku, který nese vaše jméno a jaký je význam lokálních surovin a spolupráce s farmáři. Jak se vyvíjela Martinova filozofie o vaření a co podle něj lidi na restauracích nejvíce láká? Poslechněte si celou epizodu.72 minut
- 16. 10. 2024Chef Arena se Zdeňkem KřížkemV této epizodě Chef Arény přivítá moderátor Karel Šimůnek Zdeňka Křížka, bývalého šéfkuchaře hotelů Mandarin a Boscolo, který se nyní věnuje otevírání nových podniků. Jaké jsou jeho zkušenosti z působení v luxusních hotelech a restauracích? Jak a proč se rozhodl vydat na vlastní cestu. A jak těžké je najít talentované zaměstnance? V rozhovoru se také dozvíte, jaké výzvy s sebou přináší provoz vlastních restaurací.77 minut